KELANTAN FORUM2U
Selamat datang Ke KELANTAN FORUM 2U** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan KELANTAN FORUM 2U.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .:KENALKAN DIRI ANDA:. KELANTAN FORUM 2U.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada : kelantanforum2u@gmail.com (forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli KELANTAN FORUM 2U dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki KELANTAN FORUM 2U tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari KELANTAN FORUM 2U ,GOMO KELATE GOMO....
KELANTAN FORUM2U

KELANTAN FORUM UNTUK ANAK KELANTAN,GOMO KELATE GOMO
 
HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  
Facebook Kelantan Forum 2u
Radio IRDKFm Online
iRdk fM merupakan radio yang menggunakan sistem shoutcast dan bukannya radio komersial. Semua lagu2 yg disiarkan hanya bertujuan untuk promosi sahaja. Dapatkan CD yg original dikedai2 CD yg berhampiran
klik play jika radio tidak play secara automatik
Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime
pilih player pilihan anda jika player diatas bermasaalah
Berminat untuk letak radio & cbox diblog anda? klik
CODE
INFO RAKYAT DALAM KOMUNITI
KONGSIKAN PELBAGAI BENDA DI SINI , FORUM INI DIBAWAKAN KHAS UNTUK ANDA RAKYAT MALAYSIA's
MALAYSIA FORUM
KONGSIKAN PELBAGAI BENDA DI SINI , FORUM INI DIBAWAKAN KHAS UNTUK ANDA RAKYAT MALAYSIA's
[Click Here To Join Forum]
Please Donate This Forum
follow
Latest topics
Free counter and web stats

Share | 
 

 CARA MULAI PELABURAN EMAS FIZIKAL BELI EMAS

Go down 
AuthorMessage
guidi593Posts : 9
Points : 23
Join date : 11/07/2012
Location : bachok kelantan

PostSubject: CARA MULAI PELABURAN EMAS FIZIKAL BELI EMAS    Tue Aug 13, 2013 6:38 am

Public gold adalah syarikat emas fizikal pertama Malaysia yang mengeluarkan emas fizikal.Emas fizikal adalah emas yang boleh dipegang,disimpan dan digadaikan dan terdiri daripada jongkong emas atau gold bar, syiling dinar,emas i-series,jongkong perak,syiling dirham perak dan barangan kemas perhiasan emas.Produk emas public gold bersijil dan dijamin ketulinannya yang boleh digadai atau dijual dimana sahaja.Public gold juga menyediakan jongkong perak atau silver dan syiling dirham perak untuk pelaburan perak.
Emas dan perak fizikal public gold terdiri daripada :
[Only admins are allowed to see this image]
1. Jongkong emas atau gold bar 24K emas 999.9% terdiri dari gold bar 10g,gold bar 20g,gold bar 50g,gold bar 100g,gold bar 250g dan syiling emas atau gold coin 50g.
2. Syiling dinar emas 916 iaitu 22K terdiri daripada emas 1 dinar,emas 2 dinar,emas 5 dinar dan emas 10 dinar.
3. Jongkong emas Bungamas 50g yang bercirikan kesenian melayu
4. Gold bar Tai Fook Series 10g,20g,50g dan 100g yang bercirikan kesenian Cina.
5.Barangan kemas i-series 22K emas 916 terdiri loket emas 5g dan 10g,gelang tangan 10g,rantai leher 20g,50g dan 100g.
6. Barangan kemas perhiasan diri D-series barangan kemas  emas 916 pelbagai bentuk. Klik
7. Jongkong perak terdiri daripada 100g,250g,500g dan 1kg
8. Syiling perak 10 dirham.
Pelaburan emas fizikal adalah melibatkan pembelian emas fizikal seperti gold bar,syiling dinar,jongkong perak atau barang kemas,beli dan simpan emas dalam jangkamasa tertentu dan menjualnya apabila harga emas naik untuk mendapat keuntungan.Emas yang sesuai untuk pelaburan emas adalah gold bar atau syiling dinar kerana spreadnya rendah.Spread iaitu peratus perbezaan harga jual dengan harga beli bagi syarikat pelaburan emas pertama di Malaysia iaitu Public gold adalah rendah iaitu 4% hingga 6%. Lihat [Only admins are allowed to see this link]. Pelaburan emas public gold melibatkan dua kategori iaitu :
1. Beli emas dalam jumlah yang sedikit sama ada melalui dealer emas public gold atau jadi pelanggan public gold dengan daftar sebagai pelanggan public gold seperti cara-cara di bawah.
2. Beli emas sekaligus RM20,000 keatas dapat menjadi dealer public gold. Ini adalah keistimewaan public gold iaitu boleh menjadi pengedar emas atau dealer emas tanpa dikenakan yuran,hanya perlu beli emas RM20,000 ke atas.Lihat [Only admins are allowed to see this link].
Sebelum membeli emas atau perak anda harus tahu harga emas semasa dan sejarah harga emas. Harga emas semasa yang berubah setiap 20 minit anda boleh lihat pada sisi website ini dan sejarah harga emas anda boleh rujuk dibahagian bawah website ini.Melihat harga emas semasa pada website public gold, sila klik [Only admins are allowed to see this link].
Terdapat 5 cara beli emas atau perak public gold dan mula melabur dalam pelaburan emas public gold dimana pun anda berada dalam Malaysia dengan menjadi pelanggan public gold atau pengedar emas public gold PILIH SATU:
CARA MUDAH BELI EMAS DAN PERAK PERTAMA.
Daftar percuma pada website public gold dan mula beli emas atau perak.Semasa mendaftar pada website public gold, pastikan menulis kod introducer PG001425 dan nama introducer MOHD ZAIDI BIN JUNUS. Klik [Only admins are allowed to see this link]. Seterusnya ikuti arahan seperti gambarajah di bawah :
[Only admins are allowed to see this image]
Cara ini membolehkan anda mendaftar jadi pelanggan public gold dengan membeli emas iaitu kunci harga beli emas sekurang-kurangnya 1 dinar emas atau 1 dirham perak secara online melalui website public gold. Jika anda mahu jadi dealer public gold atau pengedar emas public gold mesti membeli emas melebihi RM20,000 keatas.
Apabila anda telah daftar percuma,kunci harga beli emas dan menjadi customer public gold atau dealer public gold anda dapat membeli emas public gold atau public jewellery atau menjual emas public gold melalui website public gold atau melalui pesanan ringkas SMS online 24 jam sehari.Walaupun anda menjadi pelanggan public gold dengan membeli emas 1 dinar,anda juga berpeluang menjadi pengedar emas jika jumlah belian anda melebihi RM50k dalam masa setahun atau membeli emas sekaligus RM20,000 ke atas selepas ini.  
CARA MUDAH BELI EMAS ATAU SILVER KEDUA.
Hantar sms atau whatsapp kepada saya 019-9185593 Zaidi,Master dealer public gold Kelantan : nama penuh, nombor kad pengenalan,nombor telefon,emel,jenis dan bilangan emas yang mahu dibeli CAWANGAN PUBLIC GOLD TERDEKAT ANDA[Only admins are allowed to see this link] untuk saya daftarkan sebagai pelanggan atau dealer (mesti beli RM20,000 ke atas).
CARA MUDAH BELI EMAS ATAU SILVER KETIGA.
Kunjungi ke cawangan public gold berdekatan anda seluruh negeri. Klik untuk Lihat [Only admins are allowed to see this link]. Kini public gold mempunyai 18 cawangan seluruh negeri dalam Malaysia. Cara ini adalah cara terbaik untuk melihat emas atau menguji emas dan terus membeli emas public gold. J ika anda terus ke cawangan Public Gold untuk membeli emas atau jadi dealer,katakan dan tulis borang nama introducer MOHD ZAIDI BIN JUNUS dan no.kod introducer PG001425.
CARA MUDAH BELI EMAS  KEEMPAT
Hubungi atau telefon ke cawangan public gold terdekat anda, proses order melalui panggilan telefon pun mudah dan selamat kerana anda mengetahui harga semasa emas yang dikunci dan dapat bertanya maklumat. Anda hanya perlu menelefon pejabat Public Gold yang berhampiran dengan anda dan beritahu mereka yang anda ingin order produk Public Gold. Staff public gold akan memaklumkan harga semasa produk tersebut. Jika anda bersetuju maka anda boleh lock harga tersebut melalui telefon dengan menyertakan nama penuh anda, ic, emel, nombor hp dan introducer iaitu MOHD ZAIDI BIN JUNUS,PG001425.
Selepas itu, anda buka emel anda untuk mendapatkan sales order yang mengandungi no kod public gold anda. Anda boleh hubungi nombor telefon cawangan public gold terdekat anda sekarang :
Cawangan public gold Kedah di Alor Setar : 04-7344916, cawangan public gold Kedah di Sungai Petani : 04-4232999, cawangan public gold Penang di Relau : 04-6449999, cawangan public gold Penang di Bishop : 04-2619999, cawangan public gold Perak di Ipoh : 05-2428999, cawangan public gold Selangor di Petaling Jaya : 03-56348999, cawangan public gold Selangor di Kajang : 03-87349916, cawangan public gold Kuala Lumpur di Ampang : 03-42579916, cawangan public gold Selangor di Klang, 03-33412999, cawangan public gold Negeri Sembilan di Seremban : 06-6782916, cawangan public gold Melaka : 06-3175499, cawangan public gold Johor di Johor Bahru : 07-2358999, cawangan public gold Kelantan di Kota Bahru : 09-7462999,cawangan public gold Terengganu di Kuala Terengganu : 09-6263999, cawangan public gold Pahang di Kuantan : 09-5678916, cawangan public gold Sabah di Kota Kinabalu : 088-447 916, cawangan public gold Sarawak di Kuching : 082-259916
CARA MUDAH BELI EMAS  KELIMA
Cara mudah membeli emas menjual emas secara online dengan menggunakan telefon iphone melalui aplikasi android percuma public gold. Klik [Only admins are allowed to see this link]
CARTA ALIR BELI EMAS :
1. Lima cara daftar dan beli emas atau kunci harga beli emas seperti di atas
2. Pihak public gold akan hubungi anda untuk pengesahan pembelian pada waktu pejabat keesokkannya.
3. Semak emel untuk dapatkan sales order
4. Bayar tunai jika jumlah belian emas kurang dari RM3,000 terus ke cawangan public gold terdekat dan dapatkan emas anda. Jika belian emas anda melebihi RM3,000 perlu bank in ke nombor akaun maybank atau public bank PUBLIC GOLD MARKETING SDN BHD
5. Kunjungi cawangan public gold terdekat dengan bawa tunai atau resit bank in dan kad pengenalan ke cawangan public gold untuk dapatkan emas anda.
6. Isi borang pelanggan atau dealer public gold.
7. Aktifkan akaun pelanggan atau dealer.
Saguhati, ilmu, teknik pelaburan emas akan dikongsi dengan customer atau new dealer public gold [Only admins are allowed to see this link]
LANGKAH PERMULAAN BELI EMAS PERAK PUBLIC GOLD.
1. Pilih salah satu cara beli emas di atas akan menjadikan anda pelanggan public gold atau pengedar emas public gold.
2. Pihak public gold akan menghubungi anda untuk pengesahan pembelian pada waktu pejabat keesokkannya kecuali hari ahad cuti.
3. Selepas itu sila semak emel anda untuk mendapatkan sales order (S.O) yang mengandungi butiran belian emas, nombor akaun Maybank berhad iaitu 5071-3410-4563 dan Public Bank berhad 3167-52-0833 bagi Public Gold Marketing Sdn Bhd dan nombor pg kod
pelanggan atau customer public gold anda. Nombor kog pg ini seperti no kod pg saya PG001425 akan membolehkan anda mengunci atau lock harga beli emas atau lock jual emas di internet atau SMS secara online 24 jam mengikut harga emas dunia yang berubah setiap 20 minit.
[Only admins are allowed to see this image]
4. Buat bayaran selewatnya tiga hari dari tarikh kunci harga beli emas. Jika belian emas atau perak kurang dari RM3000 anda boleh bawa tunai kecawangan public gold untuk mendapatkan emas anda. Jika belian emas atau perak melebihi RM3000 anda hendaklah Bank in jumlah belian emas kedalam Akaun Public Gold Marketing Sdn Bhd dan simpan slip bank in baik-baik.
5. Bawa slip atau resit bank in dan kad pengenalan anda ke cawangan public gold berdekatan anda untuk mendapatkan emas atau perak anda selewatnya 3 hari.Lagi cepat anda membuat bayaran,lagi cepat anda memperolehi emas belian anda. Jika anda kesibukkan atau ingin mengambil emas anda selepas 3 hari, mestilah menghantar resit bayaran bank in (tuliskan no sales order dan no pg kod anda pada resit bank in tersebut) ke emel atau fax ke public gold. Hantar resit bank in yang tertulis no sales order dan no pg kod kod anda ke alamat emel public gold iaitu [Only admins are allowed to see this link] atau fax ke 04-6464916 sebagai pemberitahuan bukti anda telah membuat bayaran.
6. Isi borang pelanggan atau dealer di cawangan public gold.Pada boring customer atau dealer tuliskan pada ruangan nama introducer MOHD ZAIDI BIN JUNUS dan no.kod introducer PG001425. Jika anda menjadi dealer atau pengedar emas public gold, anda perlu menberi buku akaun atau surat pengesahan akaun maybank atau public bank. Akaun maybank atau public bank ini adalah untuk syarikat public gold memasukkan komisen belian emas atau jualan emas anda pada 20 hb setiap bulan kepada dealer public gold.
7. Public gold menyediakan alat pemeriksa ketulinan di setiap cawangan public gold.Anda boleh memeriksa atau check ketulinan emas yang telah dibeli secara percuma disini sebelum anda mengambil emas anda.
8. Akhir sekali anda perlu aktifkan akaun pelanggan atau dealer pada website public gold untuk membolehkan anda membeli emas atau menjual emas secara online melalui website atau telefon anda. Klik CARA AKTIFKAN AKAUN PELANGGAN ATAU DEALER.

Harga emas public gold adalah tetap,jika anda TIDAK beritahu atau tulis nama INTRODUCER,komisen TIDAK akan diperolehi kepada sesiapa..TAPI jika beritahu saya sebagai introducer,saguhati akan diberikan kepada anda iaitu komisen dealer akan diperolehi kepada saya dan anda.Selepas anda membeli emas dan menyatakan nama saya sebagai introducer, sila hantar pesanan ringkas sms jumlah belian emas dan nombor akaun maybank anda kepada saya, Zaidi, 019-9185593 untuk saya memberi saguhati.
Selamat memulai pelaburan emas dan perak public gold dan kita sama-sama mengubah kehidupan,kaya dan berjaya bersama public gold.
Sekian,terima kasih.
Back to top Go down
View user profile http://www.pelaburanemaspublicgoldmalaysia.com
 
CARA MULAI PELABURAN EMAS FIZIKAL BELI EMAS
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
KELANTAN FORUM2U :: .::INFORMASI::. :: ::PENDIDIKAN:: .::EDUCATION::.-
Jump to: