KELANTAN FORUM2U
Selamat datang Ke KELANTAN FORUM 2U** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan KELANTAN FORUM 2U.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .:KENALKAN DIRI ANDA:. KELANTAN FORUM 2U.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada : kelantanforum2u@gmail.com (forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli KELANTAN FORUM 2U dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki KELANTAN FORUM 2U tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari KELANTAN FORUM 2U ,GOMO KELATE GOMO....
KELANTAN FORUM2U

KELANTAN FORUM UNTUK ANAK KELANTAN,GOMO KELATE GOMO
 
HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  
Facebook Kelantan Forum 2u
Radio IRDKFm Online
iRdk fM merupakan radio yang menggunakan sistem shoutcast dan bukannya radio komersial. Semua lagu2 yg disiarkan hanya bertujuan untuk promosi sahaja. Dapatkan CD yg original dikedai2 CD yg berhampiran
klik play jika radio tidak play secara automatik
Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime
pilih player pilihan anda jika player diatas bermasaalah
Berminat untuk letak radio & cbox diblog anda? klik
CODE
INFO RAKYAT DALAM KOMUNITI
KONGSIKAN PELBAGAI BENDA DI SINI , FORUM INI DIBAWAKAN KHAS UNTUK ANDA RAKYAT MALAYSIA's
MALAYSIA FORUM
KONGSIKAN PELBAGAI BENDA DI SINI , FORUM INI DIBAWAKAN KHAS UNTUK ANDA RAKYAT MALAYSIA's
[Click Here To Join Forum]
Please Donate This Forum
follow
Latest topics
Free counter and web stats

Share | 
 

 KERJA KAPAL,KELASI KAPAL,KEJURUTERAAN LAUT 2012,2013 INTAKE 0196437996

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
diploma



Posts : 5
Points : 15
Join date : 06/01/2012

PostSubject: KERJA KAPAL,KELASI KAPAL,KEJURUTERAAN LAUT 2012,2013 INTAKE 0196437996   Wed Oct 24, 2012 1:38 pm

PENGAMBILAN BERMULA SEKARANG UNTUK 2012/2013
SMS CEPAT 0196437996/rieymau09@yahoo.com


KERJA KAPAL,KELASI KAPAL,KEJURUTERAAN LAUT
PENGAMBILAN BERMULA SEKARANG
SMS CEPAT 0196437996/rieymau09@yahoo.com


Mahukah anda utk mengejar kerjaya di bidang perkapalan yg menjanjikan peluang utk anda melancong ke seluruh dunia & kerjaya yg menjamin masa depan. Apa tnggu-tnggu lagi, dftr segera utk sertai kursus asas persediaan sebelum bekerja di atas kapal
Jika ada kemahuan & kesungguhan, x perlu anak menteri, x perlu anak org kaya mahupn anak tauke.

TAK PERLU PTPTN,untuk menampung kos ini yg menyebabkan anda berhutang berpuluh puluh ribu,tapi belum tentu dapat kerja tapi bila anda bersama kami,anda boleh tolong bayar adik2 anda yg belajar,bagi duit kat ibu bapa dan mampu hantar mereka pergi haji

Dengan harga terendah berbanding lain2 tempat dan hanya mengeluarkan modal utk pakej penuh ,kami berikan LESEN PELAYARAN bagi kursus BST,TANKER,& BSOM .Dengan LESEN KHAS ini anda layak untuk berkhidmat dengan mana2 syarikat perkapalan seperti MISC,PETRONAS,LNG,BULK CARRIER,STAR CRUISE impian anda utk menjadi seorg kapten dan jurutera dgn gaji RM72K SEBLN suatu hari nnt tdk mustahil utk dicapai. Jangan bimbang dengan harga seciput ini menjadi masalah tapi fikirkan pulangan lumayan bakal anda akan dapat.

Rasai indahnya bumi yg bersalji,eropah serta negara2 Balkan,USA smua dalam genggaman anda walau anda hanya ada sijil spm,buktikan anda boleh mengalahkan rakan2 anda
Berhati2 DENGAN TAWARAN dari org2 yg x dipercayai,selidiki dulu sblm mendaftar,dgn pihak kami peserta telah pun belayar seluruh dunia dan diiktiraf dari jabatan laut Malaysia

Mula dftr sekarang dgn ambil kursus yg kami tawarkan untuk melayakkan anda bertugas sbg kelasi,kadet atau pegawai.. x mustahil satu hari nnt anda yg pada mulanya berada pada tahap kelasi boleh meningkat ke tahap seorang kapten kapal.

Dulu kursus asas ini dijalankan di Akademi Laut Malaysia ALAM,tetapi masakini di ALAM hanya peringkat diploma kejuruteraan laut dan lain2 kursus utk penigkatan kemahiran bagi yg dah belayar sahaja untuk kursus asas spt rating biasanya min 4bulan. x pasti ada lg ke tak

REBUTLAH PELUANG KEEMASAN INI kerana kami dah bosan melihat orang2 LUAR mengambil kesempatan yg sepatutnya diisi anak2 tempatan
Industri Maritime kita bernilai berbillion ringgit dan ANGKATAN SAMUDERA MALAYSIA di tangga ke 22 dunia dengan hampir 5000 buah kapal.
Ada berbagai jawatan kelasi kadet,pegawai dengan minima gaji rm 2000 hingga 40,000/sbln

setiap hari ada anak2 kapal yang turun dan kekosongan ini perlu diisi dgn cepat, maka interview hampir setiap minggu,kami tak mampu nak supply kerana kurangnya mereka yg layak

maka dari itu kami latih ANDA dan terus bekerja ke industri ini:

ANDA DIMANA KAMI PERLUKAN ANDA

Lengkapkan butir peribadi:
Nama:
Alamat lengkap:
No k/p:
Usia:
No h/p:
Email:
SPM/PMR:?
Kursus lengkap:YA
Hantar ke hp:0196437996, atau
email:rieymau09@yahoo.com


SYARAT : LEPASAN SPM,PMR
MATA: SIHAT, X RABUN WARNA
Kursus: selama 30hari bermula pada DEC/12

PERMINTAAN SEBAGAI PELAUT SEMAKIN BERTAMBAH SEBAGAI JURUTEKNIK PERKAPALAN,iaitu sebagai memenuhi permintaan tinggi dari syarikat perkapalan kami menyediakan kursus khas untuk para pelaut mengatahui apakah tugas sebenar dan paling penting aspek keselamatan
Tanpa kursus asas ini yang telah diiktiraf jabatan laut Malaysia,anda mungkin sukar untuk menyertai syarikat perkapalan kerana mereka amat mementingkan kelulusan tertentu krn ia melibatkan kefahaman pelaut untuk menghadapi serta bersedia untuk tugasan apa jenis kapal yg mereka naiki.

JAMINAN KERJA,
Jika anda sudah habis kursus anda hanya perlu standby bila2 masa kerana jika ada kekosongan di syarikat2 perkapalan,hadirlah interviu walau berulang ulang kali dan janganlah cepat give up atau berputus asa kerana kerja itu tetap ada cuma keadaan sahaja yg menentukan dan sbnrnya setiap masa anda diperlukan.

Untuk yg ada diploma marine engineering,dari poli atau atau niversiti jawatan nya adalah KADET selama 1 thn pelayaran,slps itu barulah ada kenaikan pangkat dan gaji walaubagaimanapun anda perlukan KURSUS ASAS ini jika tidak anda tidak layak, walaupun anda ada degree ia umpama lesen kereta, ada lesen baru blh bawa kenderaan

GAJI, memang lumayan minima rm2,200,hanya perlu kesabaran dan cukupkan sea time untuk exam,kenaikan pangkat ,peluang naik gaji,pangkat sangat terbuka jika anda telah cukupkan seatime dan anda bebas untuk berkhidmat dimana2 syarikat kapal termasuk Singapore yg dibayar dlm USD

Makan dan minum selama anda didalam kapal adalah percuma dan memang lazat serta fresh,byk duit blh save.

BIDANG KERJAYA PERKAPALAN
Walaupun anda tiada diploma kejuruteraan atau apa jua sijil,JANGANLAH BERASA rendah diri,buktikan kpd org lain anda boleh buat krn disinilah tempat kami ajarkan anda bagaimana membina kerjaya kejuruteraan,masakan,pengurusan navigasi dari bawah hinggalah ke puncaknya anda berani dan mantap serta yakin kerana dalam sistem perkapalan dagang ia berfungsi 24 jam hidup tanpa henti hinggalah sampai ke destinasi maka dari sinilah anda akan tahu semua sistem pengurusan sangat penting dan bersatu

SEDIKIT INFO
Kapal dagang berbeza dengan kapal navy. Ramai dikalangan kita yang masih menganggapkan kapal dangang dan navy adalah satu bidang yang sama walaupun berada dalam satu career maritim yang sama. Di sini sedikit info berkenaan rank onboard atau pangkat di kapal dagang.

Terdapat 3 department iaitu :

1-Deck department,

2-Engine department,

3-Catering department.


Deck department -diketuai oleh Kapten (Master of Command), Chief Officer (Handle Cargo Operation), 2nd Officer (Navigation officer), 3rd Officer ( FFA & LSA equipment), Deck Cadet( Practical), Boatswain (chief of crew), Able Bodies (Look-Out), Ordinary Seaman/General purpose (assistant Boastwain)

Engine department- pula diketuai oleh Chief Engineer, 2nd engineer, Cargo engineer, 3 engineer, 4th engineer dan 5th engineer serta Engine Kadet. Oiler (merupakan ketua crew bahagian engine), fitter dan OS/GP.

Catering/Dapur -pula diketuai oleh Catering Officer/Chief /Steward, Chief cook (tukang masak), Senior steward (bantu Chief cook), Steward.

PERINGATAN SCAM,PENIPUAN
Jangan buat sebarang pembayaran ke mana2 tawaran yang menjanjikan kerjaya perkapalan ,off shore krn anda pasti ditipu sbb tanpa kelayakan atau kemahiran yg tlh ditetapkan jabatan laut Malaysia dan antarabangsa mana mungkin anda boleh diterima bekerja....awas berhati2lah

SILA SMS NAMA,ALAMAT,...atau emailkan ic anda dan alamat untuk kami hantar surat tawaran KURSUS:rieymau09@yahoo.com KURSUS HANYA 30 HARI , [u]TAPI CONFORM DAH BOLEH NAIK KAPAL...X PERLU TUNGGU 3 THN....
--------------SMS-0196437996-------------------

Back to top Go down
View user profile
 
KERJA KAPAL,KELASI KAPAL,KEJURUTERAAN LAUT 2012,2013 INTAKE 0196437996
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
KELANTAN FORUM2U :: .::INFORMASI::. :: .::RUANGAN INFORMASI DAN MAKLUMAT::. .::INFORMATION::.-
Jump to: