KELANTAN FORUM2U
Selamat datang Ke KELANTAN FORUM 2U** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan KELANTAN FORUM 2U.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .:KENALKAN DIRI ANDA:. KELANTAN FORUM 2U.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada : kelantanforum2u@gmail.com (forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli KELANTAN FORUM 2U dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki KELANTAN FORUM 2U tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari KELANTAN FORUM 2U ,GOMO KELATE GOMO....
KELANTAN FORUM2U

KELANTAN FORUM UNTUK ANAK KELANTAN,GOMO KELATE GOMO
 
HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  
Facebook Kelantan Forum 2u
Radio IRDKFm Online
iRdk fM merupakan radio yang menggunakan sistem shoutcast dan bukannya radio komersial. Semua lagu2 yg disiarkan hanya bertujuan untuk promosi sahaja. Dapatkan CD yg original dikedai2 CD yg berhampiran
klik play jika radio tidak play secara automatik
Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime
pilih player pilihan anda jika player diatas bermasaalah
Berminat untuk letak radio & cbox diblog anda? klik
CODE
INFO RAKYAT DALAM KOMUNITI
KONGSIKAN PELBAGAI BENDA DI SINI , FORUM INI DIBAWAKAN KHAS UNTUK ANDA RAKYAT MALAYSIA's
MALAYSIA FORUM
KONGSIKAN PELBAGAI BENDA DI SINI , FORUM INI DIBAWAKAN KHAS UNTUK ANDA RAKYAT MALAYSIA's
[Click Here To Join Forum]
Please Donate This Forum
follow
Latest topics
Free counter and web stats

Share | 
 

 Hari Bumi 22 April 2011

Go down 
AuthorMessage
Admin Bomi
[admin]
[admin]
avatar

Posts : 93
Points : 216
Join date : 21/03/2011
Location : kuala krai

PostSubject: Hari Bumi 22 April 2011   Wed Apr 20, 2011 4:53 pm

Hari Bumi
Saya ingin menyeru kepada semua penduduk bumi tentang pemuliharaan alam sekitar sempena Hari Bumi yang akan berlangsung pada 22 April 2011 ini. Jangan kato hari rayo jah ada untuk org raikan, Hari Bumi pon ada untuk kita semua tidak kira agama, bangsa, budaya dan Negara.
Dalam satu keratan akhbar bertarikh 20 April 2011 m/s N6, Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM) beri pokok percuma sempena Hari Bumi yang bertemakan 1 orang 1 pokok, dengan kerjasama Institut Penyelidikan Perhutanan Malaysia (FRIM), Kementerian Pelajaran dan Kementerian Pengajian Tinggi bertujuan untuk memupuk kesedaran kepentingan tumbuhan bagi kehidupan. Ini adalah satu usaha dalam menangani masalah alam sekitar dan memupuk minat orang ramai menanam pokok demi menyeimbangkan ekosistem dunia.
Satu kajian sejak dua tahun lalu, terdapat 80,000 unit toksin berada di dalam udara setiap hari, manakala pada hari ini jumlah itu semakin meningkat dan dianggarkan tidak kurang daripada 200,000 hingga 300,000 unit. Ini dapat dibuktikan berdasarkan sumber daripada World Research Institute, United National, di mana tahap pengeluaran tahunan karbon diosida dan tahap kloroflorokan di Asia adalah tertinggi.
Oleh itu, salah satu cara untuk mengatasinya adalah dengan menanam pokok kerana ia menyedut karbon diokisda dan mengeluarkan oksigen untuk manusia. Jadi semua pihak perlu memainkan peranan mereka dan ia adalah penting dalam melaksanakan tanggungjawab ini demi kepentingan alam sekitar.

Back to top Go down
View user profile
 
Hari Bumi 22 April 2011
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
KELANTAN FORUM2U :: .::BUMI HIJAU::. .::SAVE WORLD::. :: .::RUMAH HIJAU::.-
Jump to: